Confidenţialitate

Cluj: Mii de tablete și laptopuri, cumpărate pentru studenți, în eventualitatea în care cursurile vor fi online | AUDIO

Mii de tablete și o sută de laptopuri vor fi cumpărate de Universitatea tehnică din Cluj-Napoca pentru studenții proprii în cazul în care cursurile se vor desfășura online. Alte echipamente digitale vor fi cumpărate pentru a dota sălile de curs ale facultății. Investiția se ridică la 5 milioane de lei.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a semnat astăzi un contract de 5,5 milioane de lei pentru cumpărarea a peste 2.300 de tablete, a 100 de laptop-uri, printr-un proiect finanțat în cadrul finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2

De asemenea, banii vot fi utilizați și pentru dotarea a 81 de săli de seminar și laborator cu sisteme all in one, camere web pentru conferință, proiectoare, ecrane de proiecție, table interactive, routere wireless și tablete grafice.

Tot pentru creșterea gradului de utilizare a internetului pentru studenți, anul acesta, universitatea a mai achiziționat încă 1000 de laptopuri pt studenții defavorizați, iar anul trecut au mai fost cumpărate încă 500 de laptopuri care au fost distribuite pe facultăți pentru dotarea laboratoarelor și pentru studenții  defavorizați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sandu Mureșan