Confidenţialitate

Cisiordania: Adolescent palestinian, împuşcat mortal de soldaţi isralieni

Un minor palestinian a fost împuşcat mortal, miercuri, de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată, relatează Associated Press.

Potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, Mohamad al-Alami, în vârstă de 12 ani, a fost ucis în oraşul Beit Omar, aflat la nord-vest de Hebron.

Băiatul a fost rănit grav la piept în timp ce se afla într-o maşină împreună cu tatăl său, a precizat ministerul, fără a furniza mai multe detalii.

Sâmbăta trecută, un alt adolescent palestinian, în vârstă de 17 ani, a fost rănit în timpul unor ciocniri cu soldaţii israelieni și a murit la spital în urma rănilor suferite.

Tensiunile de stradă au opus palestinieni care demonstrează împotriva colonizării israeliene şi soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată, soldându-se cu 320 de răniţi palestinieni, majoritatea în urma utilizării gazelor lacrimogene, au precizat serviciile de salvare ale Semilunii Roşii palestiniene.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel şi toate coloniile israeliene care se află aici sunt considerate ilegale din punctul de vedere al dreptului internaţional, notează AFP.

Peste 470.000 de persoane trăiesc astăzi în coloniile israeliene în Cisiordania.