Confidenţialitate

Circulația pe timpul nopții este interzisă pe două insule grecești preferate și de turiștii români

De vineri, circulaţia pe timpul nopţii este interzisă în două insule greceşti preferate şi de români. Este vorba despre Zakinthos şi Creta, unde a crescut, în ultimele zile, numărul cazurilor COVID-19.

La mai puţin de o săptămână după ridicarea acestei restricţii în insula Mykonos, interdicţia de circulaţie nocturnă este introdusă în zonele turistice din Zakinthos şi Creta  şi va fi în vigoare între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa. Rămâne de asemenea interzisă muzica în locurile publice 24 de ore din 24.

Măsura a fost luată la recomandarea experţilor în sănătate publică, după ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut într-o săptămână cu 69% în Zakynthos şi cu 54% în provincia Chania, din Creta.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată între 17 şi 26 iulie.

Pe întreg cuprinsul ţării rămân şi în prezent interzise reuniunile private cu mai mult de 20 de persoane.  Guvernul grec se arată preocupat de avansul epidemiei în insulele Rhodos şi Ios.