Confidenţialitate

Ciprian Ciucu: PMB este o instituție nereformată care a schimbat doar primari și nu și-a îmbunătățit în niciun fel procedurile de lucru. Un primar general trebuie să fie lider | VIDEO

Primarul Sectorului 6 – Ciprian Ciucu – a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei”, la Europa FM. „Orice inițiativă la nivel de sector în relația cu PMB lucrurile merg extraordinar de greu. Este o instituție nereformată de foarte, foarte mulți ani care a schimbat doar primari și nu și-a îmbunătățit în niciun fel procedurile de lucru”, spune Ciprian Ciucu despre Primăria Capitalei. Cât despre Nicușor Dan, primarul Sectorului 6 spune că utima oară când a vorbit la telefon cu el a fost pe 19 decembrie 2022. De ce? „Nu-mi răspunde la telefon”.

Ciprian Ciucu: „Pe codul administrativ se spune clar că ar trebui să fim convocați de către Primarul General cel puțin o dată pe lună”

Mădălina Dobrovolschi: Și de câte ori sunteți convocat?

Ciprian Ciucu: „Nu am fost convocați”.

Mădălina Dobrovolschi: De la începutul mandatului lui Nicușor Dan?

Ciprian Ciucu: „De la începutul mandatului ne-am organizat noi și l-am convocat pe dânsul. Acesta este efectiv adevărul. Nu există niciun fel de coordonare. Avem un buget al Bucureștiului, între 1 și 2 miliarde fiecare. Când facem planul de investiții, de ce nu ne vedem noi în luna noiembrie să discutăm? Să ne coordonăm puțin investițiile pentru că de aceea se sapă de 10 ori, pentru că vine unul și sapă și vine celălalt. Cred că totuși am fi putut să ne înțelegem că suntem oameni. Am recunoscut întotdeauna leadershipul Primarului General”.

Mădălina Dobrovolschi: L-ați provocat la o discuție pe chestiunea aceasta, că ați dori să vă vedeți mai des?

Ciprian Ciucu: „Evident […], dar noi încercăm să rezolvăm diferite probleme între noi, dar fără ca domnul primar general să fie la masă. […] Un primar general, din punctul meu de vedere, trebuie să fie lider în primul rând, să dea la o parte orice diferență și să-i cheme pe toți la masă, să le spună: asta este viziunea mea pe zona parcărilor, voi ce părere aveți?”

Ciprian Ciucu: „În relația cu PMB lucrurile merg extraordinar de greu”

Mădălina Dobrovolschi: Nu s-a întâmplat în niciuna dintre temele mari din Capitală?

Ciprian Ciucu: „În niciuna dintre temele mari nu s-a întâmplat o astfel de întâlnire”.

Mădălina Dobrovolschi: Când este ultima dată când ați vorbit cu primarul general?

Ciprian Ciucu: „19 decembrie 2022”.

Mădălina Dobrovolschi: De ce a trecut foarte mult?

Ciprian Ciucu: „Nu știu, nu-mi răspunde la telefon”.

Mădălina Dobrovolschi: Care este motivul?

Ciprian Ciucu: „Nu știu, nu pot să înțeleg, dar în fine. E clar că este nevoie de leadership și mai are un an și jumătate ca să manifeste acest leadership”.

Mădălina Dobrovolschi: Nu aveți proiecte care depind de semnătura Primarului General? Cum se poate să nu existe niciun fel e dialog din decembrie până acum?

Ciprian Ciucu: „Evident că sunt. Sunt și actele blocate, în special la drumul Valea Largă la care acum se lucrează la canalizare și nu se poate înainta cu canalizarea. Drum nou, de la zero, pentru care am muncit enorm și am obținut și finanțare externă. Are toate avizele, am făcut expropriere – 30 de milioane de lei – este un proiect întârziat pentru simplul motiv că nu dă avizul de defrișare. Despre asta vorbim… proiecte mari, importante, pentru care s-a muncit enorm sunt blocate pentru că nu dă avizul de defrișare în termenul legal. Sau să dea un aviz în care să spună că transplantezi jumătate, dar măcar să fie acolo un act în baza căruia să știm cum să acționăm. Am un branșament: avem gata aproximativ 260 de locuințe sociale și 260 de familii sărace s-ar putea muta acolo. În lipsa unui aviz de la autoritatea de branșament nu putem trage electricitate și gaze”.

Mădălina Dobrovolschi: Poate că nu e xistă dialog între primarul general și primarul de sector, dar la nivel de departamente din primării? Presupun că documentele nu sunt semnate doar de primar, ci sunt și manageriate de anumite persoane din primării…

Ciprian Ciucu: „Lucrul este extrem de greu la Primăria Generală. Extrem, extrem, extrem de greoi. Volumul mare de muncă, lipsa interesului… nu știu care este explicația, dar lucrurile se mișcă extraordinar de greoi. Eu nu am cerut niciodată nimic de la Primăria Capitalei – nu am cerut bani, nu am cerut niciun fel de favor. am ceru doar dreptul de a face… Fiind subdiviziune administrativ-teritorială nu putem face nimic dacă nu primim ok-ul ori al Consiliului General ori al Primarului General. Orice inițiativă la nivel de sector în relația cu PMB lucrurile merg extraordinar de greu. Este o instituție nereformată de foarte, foarte mulți ani care a schimbat doar primari și nu și-a îmbunătățit în niciun fel procedurile de lucru”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Emilia Șercan: Consiliul Național de Etică a confirmat că Lucian Bode a plagiat de cel puțin 26 de ori, dar nu l-a declarat plagiator | AUDIO