Confidenţialitate

China își lansează propriul ChatGPT. Și Google anunță că lucrează la ceva asemănător

China își lansează propriul robot conversațional, bazat pe inteligența artificială. Mișcarea vine ca răspuns la softul american ChatGPT, o tehnologie bazată tot pe inteligență artificială care a devenit foarte populară în ultimele luni. Și Google lucrează la ceva asemănător.

Compania chinezească Baidu, o companie importantă din domeniul tech, a lansat în teste propria tehnologie bazată pe inteligență artificală.

Este asemănător sfotului ChatGPT, un sistem care este capabil să răspundă online oricărei întrebări din orice domeniu. În funcție de cât de antrenat este algoritmul, aplicația are un grad mai mic sau mai mare de precizie.

Programatorii antrenează inteligența artificială cu ajutorul unor informații pe care le introduc în sistem.

Nivelul de acuratețe al răspunsului diferă în funcție de cantitatea de date introdusă în sistem.

Astfel, inteligența artificială poate compune poezii, poate rezolva probleme de matematică și poate chiar să să compună muzică.

O purtătoare de cuvânt a companiei Baidu a declarat pentru Ageția France Presse că grupul chinez „ar trebui să poată termina în luna martie testele interne” care privesc robotul său conversaţional.

Este prima companie care a început să lucreze la o tehnologie similară ChatGPT, care a căpătat o popularitate foarte mare din luna noiembrie, atunci când a fost lansată.

La un chatbot care să concureze cu ChatGPT lucrează și Google. Se numește BARD, iar implementarea sa va incepe în câteva săptămâni.

Foto: Shutterstock

Citește și: Studiu: Angajatorii recunosc că au refuzat cel puțin o dată un candidat din cauza vârstei sale