Charlie Puth feat. Meghan Trainor – Marvin Gaye

Artist:
Charlie Puth feat. Meghan Trainor
Titlu:
Marvin Gaye

Piesa Charlie Puth – „Marvin Gaye”, un featuring cu Meghan Trainor, a apărut chiar pe 1 aprilie 2015 și nu este deloc o păcăleală că aceasta a devenit un hit aproape imediat.

Aceasta face parte din albumul de debut al lui Charlie Puth – ”Nine Track Mind”.

Începând cu numele ales pentru single și continuând cu o colaborare inspirată cu o artistă aflată într-un moment de glorie, „Marvin Gaye”, este hit. Marvin Gaye este un artist care a debutat în 1950 şi prin anii 70 făcea istorie în topuri. Datorită unor hituri precum „How Sweet It Is (To Be Loved by You)“, „Ain’t That Peculiar“, „I Heard It Through the Grapevine“ şi duetelor cu Mary Wells şi Tammi Terrell, Marvin Gaye a fost supranumit „prinţul Motown“ şi „prinţul muzicii soul“.

Nici măcar data lansării videoclipului Charlie Puth feat. Meghan Trainor – „Marvin Gaye” nu a fost întâmplător aleasă să fie 1 aprilie. Marvin Gaye a murit după ce a fost împuşcat de tatăl său în urma unei dispute familiale, pe 1 aprilie 1984, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 45 de ani.

Pentru a pune în context succesul de pe YouTube al piesei Charlie Puth feat. Meghan Trainor – „Marvin Gaye”, în martie 2015 Robin Thicke şi Pharell Williams au fost daţi în judecată de către Marvin Gaye III, pe motiv că hit-ul lor ”Blurred Lines” este copiat după melodia ”Got to Give It Up” a tatălui său, Marvin Gaye. Numele ales pentru single era așadar deja unul popular în căutările de pe net din acea perioadă.  Scandalul a continuat mai multe luni, până când în iulie s-a aflat că Robin Thicke va plăti cu 2 milioane de dolari mai puţin daune familiei lui Marvin Gaye în cazul “Blurred Lines”. Adică 5,3 milioane de dolari.

O piesă bună, un nume aflat deja în căutările de pe net și o controversă fix în jurul titlului piesei – ingrediente care au alimentat succesul online pentru Charlie Puth feat. Meghan Trainor – „Marvin Gaye”.