CEx la PSD, luni│Ecaterina Andronescu: Răspunzi sau nu. Dacă nu, te duci acasă!

PSD decide la începutul săptămânii viitoare cine rămâne în Guvern: Mihai Tudose sau Carmen Dan.

Mai mulți lideri social-democrați grupați în jurul lui Liviu Dragnea cer o ședință de urgență în care să se tranșeze criza politică declanșată de scandalul de la Interne.

Propunerea venită din partea Gabrielei Firea a fost întărită de fostul ministru Rovana Plumb, de senatorul Claudiu Manda și de alți câțiva lideri de filiale județene cu care Liviu Dragnea a discutat în ultimele zile.

Între cei care susțin luarea unei decizii în regim de urgență se numără și vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu.

Într-un interviu pentru Europa FM, fostul ministru al Educației explică de ce nu crede că scenariul reconcilerii mai este posibil.

E. Andronescu: CEx-ul va fi probabil în zilele de luni sau marți. Nu cred că va fi și restructurarea subiect, dar va trebui să tranșăm subiectul acestei dispute. Ori merge mai departe echipa și își asumă această răspundere uriașă, care este guvernarea cu perfomanță, ori dacă nu, PSD-ul are foarte multe alte resurse.

Reporter: Mai este loc de reconciliere și de continuare activității în actuala formulă?

E. Andronescu: Este foarte greu să dau răspunsul acesta pentru că după CEx-ul de luni m-aș fi așteptat să curgă în direcția reconcilierii. Din păcate, nu am constat acest lucuru așa încât aș fi mai rezervată în acest moment.

Reporter: Și dacă în CEx, totuși, dialogul nu conduce spre vreo soluție, mai departe credeți că Parlamentul, Coaliția pot veni cu un alt scenariu?

E. AndronescuÎn mod categoric, da.

Reporter: Cu sau fără acutalul premier?

E. Andronescu : E mai puțin important un om. Răspunzi sau nu. Dacă nu, te duci acasă!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Sursa foto: facebook.com
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS