Confidenţialitate

Cel puțin 100 de oi au murit în urma unui incendiu violent izbucnit la o stână de animale din Tulcea | AUDIO

Cel puțin 100 de oi au murit în urma unui incendiu violent izbucnit la o stână de animale din județul Tulcea. La sosirea pompierilor focul se manifesta generalizat din cauza vântului puternic. Salvatorii s-au chinuit aproape două ore pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un cal și două oi, atât au reușit pompierii să salveze în incendiul de la stâna de lângă Măcin. Imediat după alerta venită prin 112, ISU Delta Tulcea a trimis acolo două echipaje de pompieri de la Secția Măcin, cu două autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție la adăpostul de animale, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă. Din cauza vântului puternic, se extindea cu repeziciune și, de aceea, „în sprijin a fost solicitat un al treilea echipaj de salvatori cu o autospeciala de stingere de capacitate mărită”, a declarat Cristina Profir de la ISU Tulcea.

Grajdul a ars în totalitate, pe o suprafață de aproape 200 metri pătrați, și peste 100 de oi au murit surprinse de flăcări:

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a focului, a fost stabilită ca fiind scânteie provenită de la o țigară aprinsă.

La izbucnirea incendiului animalele erau inchise în stână. Când a ajuns proprietarul, deja era prea târziu.

Sursa colaj foto: ISU Delta Tulcea

Citește și: Președintele CE la București: Sunt de acord cu un sprijin mai mare pentru fermierii români | VIDEO