Ce este implantul dentar și de ce este recomandat

Zâmbetul este considerat ca fiind cel mai frumos accesoriu al unei femei. Dar acest lucru este valabil si in cazul barbatilor, fiindca un zambet perfect face pe oricine mai atragator, indiferent de sex, varsta sau statut social. Cu atat mai mult cu cat tii la imaginea ta, deoarece o alta vorba spune ca zambetul este precum o carte de vizita.

Dar ce inseamna de fapt un zambet perfect? Se reduce acesta doar la dinti albi si stralucitori sau implica si sanatatea orala, cum ar fi integritatea danturii?

Cu siguranta atunci cand vorbim despre un zambet fara cusur ne referim atat la partea estetica, cat si functionala a dintilor. Iar functionalitatea acestora se traduce in primul rand prin integritatea lor. Asadar, daca iti doresti o zambet cu adevarat frumos, deci si sanatos, alaturi de o dantura 100% utila, implantul dentar este solutia completa in acest sens.

Mai mult decat atat, inainte de a ne gandi la partea estetica a danturii, trebuie sa constientizam de fapt ca lipsa unuia sau mai multor dinti poate avea in primul rand efecte negative asupra intregii noastre sanatati. Astfel, pentru a evita complicatiile si imposibilitatea de a ne alimenta corespunzator, este indicat sa apelam la un tratament cu implant dentar de inalta calitate!

Ce presupune procedura de plasare a unui implant dentar?

“Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Tratamentul presupune.o interventie chirurgicala efectuata de medicul stomatolog specialist in implantologie. Dupa 3-6 luni de la interventie se adauga bontul protetic si coroana din ceramica. Aceasta din urma este partea vizibila a noului dinte, avand rol estetic si functional deopotriva.” spune dr. Ionut Leahu

O asemenea interventie este valabila atat pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa, cat si in cazul restaurarii intregii danturi, cum ar fi o arcada sau chiar ambele. Iar daca pacientul se confrunta cu pierderi osoase, el va beneficia de o procedura suplimentara de refacere a structurii mandibulare sau maxilare, in functie de situatie. In felul acesta, chiar si cele mai complicate cazuri pot fi rezolvate cu succes!

De ce este recomandat implantul dentar?

Pe langa faptul ca acest tip de tratament pentru inlocuirea dintilor pierduti iti reda frumusetea zambetului si increderea in sine, el prezinta si o serie de beneficii asupra sanatatii tale orale.

Iata care sunt acestea:
– evitarea riscului de atrofiere osoasa;
– obtinerea unei masticatii corecte;
– senzatia unui dinte natural;
– pastrarea intacta a dintilor vecini (spre deosebire de puntile clasice, interventia de montare a unui implant dentar este mult mai putin invaziva);
– imbunatatirea fizionomiei fetei, care poate fi afectata in timp de lipsa anumitor dinti;
– confort fizic si psihic etc.

Ce variante exista in materie de implanturi dentare, in functie de problemele pacientului?

1. In cazul in care ai unul sau cativa dinti lipsa, este recomandat sa apelezi la tratamentul cu impant dentar One Day. Acesta iti va reda integritatea, estetica si functionaltatea danturii intr-o singura zi – simplu, fara durere, rapid si eficient!

2. Daca te confrunti cu o problema majora de pierdere a dintilor, precum lipsa unei intregi arcade sau chiar a amandurora, este indicat sa recurgi la tratamentul cu implant dentar Sky fast&fixed de la Bredent!
Aceasta tehnica de ultima generatie te ajuta sa obtii dinti ficsi in doar 24 de ore, si se recomanda:
– pacientilor ce si-au pierdut toti dintii si au nevoie de o lucrare fixa;
– persoanelor cu dinti irecuperabili, care nu mai pot sustine o lucrare fixa pe proteze dentare;
– purtatorilorde proteze mobile care isi doresc dinti ficsi;
– alte cazuri complexe.