Confidenţialitate

Cauzele incendiului din octombrie 2021 de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța | AUDIO

Vechimea clădirii și suprasolicitarea instalației electrice sunt printre cauzele care au dus la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, din toamna anului trecut. Corpul de Control al premierului a publicat cauzele care au dus la decesul a 7 oameni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cauzele izbucnirii incendiului

Corpul de Control al premierului a verificat unitatea sanitară și mai multe instituții care erau responsabile de funcționarea spitalului și a ajuns la concluzia că incendiul a izbucnit din următoarele cauze:

  1. Construcția este foarte veche, din 1938, iar ultimul aviz PSI a fost emis pentru perioada 1999-2007;
  2. Instalația alectrică a fost suprasolicitată în plină epidemie de covid, după ce a fost extinsă fară un proiect tehnic;
  3. Senzorii de fum sau temperatură amplasați în clădire nu au funcționat.

Corpul de Control: Spitalul a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu

În plus, arată Corpul de Control, spitalul a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, ci doar pe baza unui aviz de securitate – document cu caracter preliminar autorizării și care nu prevede obligativitatea dotării cu instalaţie de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu la construcţii.

Inspectorii guvernamentali mai arată că Primăria Constanța ar fi trebuit să consolideze spitalul, inclusiv să refacă instalația electrică.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Citește și: 7 morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța | AUDIO