Confidenţialitate

Cătălin Drulă: Autostrada Ploiești-Buzău, prima parte a autostrăzii București-Moldova, a fost aprobată de guvern | AUDIO

Autostrada A7 Ploiești – Buzău a fost aprobată de Guvern, iar licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul lunii mai.

Autostrada va fi dublată de o perdea forestieră și va avea stații de încărcare pentru mașini electrice.

E vorba despre prima parte din autostrada care să lege Bucureștiul de Moldova, spune ministrul Transporturilor Cătălin Drulă:

”E vorba de un proiect care are o lungime de 63 de kilometri, este un proiect pe care ăl dorim finanțat prin PNRR, am fost la Bruxelles recent și am discutat în mod particular despre acest proiect, este un proiect cu perdele forestiere, în acest sector între București și Buzău avem aproape 60 de kilometri de perdele forestiere, avem spații de servicii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șantierul ar putea începe până la sfârşitul anului, mai spune ministrul Cătălin Drulă. Următoarele trei loturi, care ar duce până la Paşcani, vor avea documentaţiile tehnice tot până la sfârşitul anului, promite ministrul Transporturilor:

”Următoarele sectoare, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani sunt într-un stadiu similar, este vorba de un decalaj de câteva luni. Anul acesta cred că pe toate, până la Pașcani, este vorba de 320 de kilometri de autostradă, le putem scoate la licitație. E o sumă mare pentru întreg proiectul, e vorba de câteva miliarde de euro pe care îi vrem finanțați prin PNRR”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: INQUAM, Octav Ganea