Carnea de porc în alimentaţie

Săptămâna aceasta vorbim despre beneficiile sau necazurile care ni le-ar putea aduce consumul de carne de porc.

Aşa cum bine se ştie, românii consumă extrem de multă carne de porc de Crăciun şi nu numai, în mai toate zilele de iarnă.
Cea mai saracă în grasimi este carnea de vită şi viţel (6-8%), în timp ce carnea de porc este cea mai bogată – cu 30%.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a arătat, în mai multe rânduri, că nu există probe în favoarea tezei că virusul gripei de tip A (gripa porcină) se transmite de la porc la om sau că eventualul consum de carne de porc ar comporta vreun risc. Ţinând cont de această informaţie, românii nu şi-au pierdut ‘credinţa’ în carnea de porc şi îşi fac meniul de sărbători bazându-se în continuare pe ea.

Cristina Teacă a stat de vorba cu nutriţionistul Nicolae Hâncu, încercând să afle mai multe despre ce presupune consumul de carne de porc pentru alimentaţia noastră.