Confidenţialitate

Când devine funcțional sistemul prin care primim înapoi banii pentru fiecare sticlă și PET

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat la Europa FM, în emisiunea Piaţa Victoriei, că sistemul de garanţie-returnare prin care primim înapoi banii pentru fiecare sticlă şi PET, va fi funcțional până la sfârşitul anului viitor.

A fost o dezbatere extrem de aprinsă între actorii care vor participa la implementarea acestui sistem, agenții economici, producătorii, retailerii, cei care vor avea obligația să instaleze acele automate, cei care va trebui instaleze punctele de colectare manuală, cei care va trebui să construiască centrele de numărare, de reciclare. Hotărârea de Guvern a plecat din minister, este în avizare și în analiză la Consiliul Concurenței, la Ministerul de Finanțe, la ministerele de resort. Cel târziu la sfârșitul anului următor trebuie puse în funcțiune“, a declarat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Practic, de fiecare dată când veți cumpăra, de exemplu, o sticlă de apă sau o doză de bere, veți achita cu 50 de bani mai mult.

Suma reprezintă garanția pentru reciclare. După ce ați golit și ați spălat sticla o veți putea duce înapoi la magazin și veți primi înapoi cei 50 de bani achitați inițial.