Confidenţialitate

Canada va inscripționa fiecare țigară cu mesaje de avertizare

Canada va deveni prima țară din lume care va imprima mesaje de avertizare cu privire la consumul de tutun pe fiecare țigară în parte dintr-un pachet.

„Tutunul face rău copiilor”, „Țigările cauzează leucemie”- sunt câteva dintre mesajele ce urmează să fie imprimate pe țigări, atât în limba engleză, cât și în franceză.

Potrivit Ministerului Sănătății, măsura face parte din eforturile Guvernului Canadei de a-i ajuta pe adulții care fumează să se lase, de a-i proteja pe tineri și pe cei care nu folosesc țigări de dependența de nicotină, precum și pentru a reduce și mai mult atracția reprezentată de tutun.

Oficialii canadieni din domeniul sănătății spun că imprimarea mesajelor pe fiecare țigară va face ca mesajul să ajungă, cu fiecare fum, la fiecare persoană care fumează.

Noile reglementări urmează să intre în vigoare de la 1 august și vor fi implementate gradual până la sfârșitul lui aprilie 2025.

De-asemenea, în urmă cu 2 ani, Canada a fost prima țară din lume care a obligat producătorii de produse din tutun să includă avertismente grafice despre pericolele fumatului pe pachetele de țigări.