SUA: Punerea sub acuzare a președintelui Trump a trecut de Camera Reprezentanților | AUDIO

Membrii Camerei Reprezentanților au votat, miercuri seara, pentru punerea sub acuzare a președintelui în exercițiu, Donald Trump, republicanul fiind acuzat de opozanții democrați că a acuzat că a încurajat atacul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie.

Au fost întrunite cele 217 voturi necesare pentru ca procedura să fie aprobată și apoi înaintată Senatului.

Nouă deputați republicani au votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump. Votul de astăzi marchează începutul procedurii de destituire din funcția a președintelui Donald Trump. Acesta devine primul lider din istoria Statelor Unite care este pus sub acuzare de două ori de către Congres.

Prima astfel de acțiune a avut loc în decembrie 2019, dar nu a fost pusă în aplicare ca urmare a votului împotrivă din Senat.

O decizie definitivă pentru demiterea liderul de la Casa Albă va fi luată de Senatul american.

Deocamdată, Senatul are programată următoarea sesiune pe 19 ianuarie, cu o zi înainte de învestirea lui Joe Biden ca al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Democrații îl acuză pe Trump de incitare la violență în cazul asaltului de la sediul Congresului American de săptămâna trecută, în care și-au pierdut viața mai multe persoane.

Mandatul lui Donald Trump se încheie oricum în șapte zile. Pe 20 ianuarie va avea loc Ceremonia de Învestire a președintelui ales Joe Biden.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS