Calciul te ajută să traieşti mai mult

Cercetătorii suedezi au descoperit că oamenii care preferă să consume alimente bogate în calciu au un risc cu 25% mai scăzut de a muri în următorii 10 ani decât cei care evită aceste alimente.

Studiul a fost realizat pe persoane care nu iau suplimente de calciu, menţionează Reuters.

O cantitate mai mare de calciu prelungeşte atât viaţa bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor.

23.000 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani au participat la studiul experţilor suedezi. Aceştia au fost monitorizaţi timp de 10 ani.

Rezultatul arată că o doză suplimentară de calciu face bine mai ales inimii, scăzând riscul apariţiei bolilor cardiace cu 23%.

În general, se recomandă că în alimentele consumate zilnic să se găsească 1.000 de miligrame de calciu în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, şi 1.200, după acest prag.

Calciul influenţează riscul mortalităţii în nenumărate moduri, de la reducerea presiunii arteriale, la cea a colesterolului sau a nivelului zahărului din sânge.