Bulgaria riscă o procedură de infrigement: O lege obligă supermarketurile să vândă în special produse locale

Bulgaria riscă o procedură de infrigement din partea Comisiei Europene după ce în ţara vecină a intrat în vigoare o lege care obligă supermarketurile vândă în special produse locale. Măsura ar restricţiona circulaţia bunurilor în Uniunea Europeană.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Guvernul de la Sofia a considerat că distribuţia de alimente venite din şi către Uniunea Europeană ar putea avea de suferit.

Prin urmare, acum o lună, supermarketurile din Bulgaria au fost obligate să se aprovizioneze prioritar cu lapte şi produse lactate, carne şi produse din carne, fructe şi legume de la producători locali. Conform Sofia Globe, aceste produse sunt marcate diferit faţă de celelalte şi sunt expuse într-un mod cât mai vizibil.

Politicienii din opoziţie au avertizat că o reacţie din partea Comisiei Europene va veni în scurt timp şi aşa s-a întâmplat, mai ales că 90% dintre lactate trebuiau cumpărate neapărat de pe piaţa locală. Uneori, supermarketurile s-au plans că pur şi simplu nu găsesc suficiente produse cât să respecte legea.
Bulgaria are la dispoziţie o lună pentru a răspunde solicitării Comisiei Europene şi în caz contrat, se poate ajunge şi la infrigement.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS