Confidenţialitate

Bugetul Primăriei Capitalei 2023, aprobat: Peste 11 miliarde de lei, din care 8 miliarde la bugetul local | AUDIO

Bugetul Primăriei Capitalei pentru 2023 a fost aprobat. Este vorba, în total, de peste 11 miliarde de lei, din care 8 vor merge la bugetul local, iar diferența la instituțiile subordonate. Bugetul a fost aprobat de majoritatea PNL-USR. Grupul PSD a părăsit sala după ce amendamentul propus de ei a fost respins.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O parte din banii din buget vor fi cheltuiți pentru reabilitarea sistemului de termoficare, pentru modernizarea transportului în comun și pentru repararea de străzi și trotuare.

10 milioane vor merge și către sterilizarea câinilor și extinderea adăposturilor pentru animalele fără stăpân. Sume importante vor merge și către instituțiile de cultură, în urma unor amendamente PNL și USR, dar și ale Primarului General Nicușor Dan.

„Biblioteca Metropolitană București cu suma de 788 de mii de lei. Muzeul Municipiului București cu suma de 913 mii de lei. Muzeul Național al Literaturii Române cu suma de 510 mii de lei”, a spus Nicușor Dan.

„Alocăm acei 100 de milioane de lei pentru remodernizarea parcului învechit. Vorbim despre 70 de tramvaie”, a spus un consilier.

„Investiții și reabilitări, reparații, planul de urbanism general”, a spus un alt consilier.

Consilierii PSD au părăsit sala pentru că amendamentul lor nu a fost votat

Amendamentul PSD nu a trecut, însă, la vot. El prevedea, printre altele, alocarea de fonduri pentru construirea unei bănci de alimente, dar și pentru dezvoltarea proiectului “Pinacoteca Municipiului Bucureşti”.

„Pentru că grofii din acest Consiliu General nu sunt interesați de ce nevoie sunt la cantina socială din Sectorul 5. Dacă este bine în Sectorul 1, ce ne interesează ce e în Sectorul 5? Pe USR și pe PNL nu-i votează nimeni în Sectorul 5”, a spus Aurelian Bădulescu, PSD.

În semn de protest că amendamentul lor nu a fost aprobat, consilierii PSD au părăsit sala de ședință.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Caz nemaiîntâlnit de polițiștii de frontieră: 4 bărbați, surprinși transportând țigări de contrabandă cu calul. Cum au fost prinși | VIDEO