București: centru comercial evacuat

ACTUALIZARE: Evacuarea celor circa 1,000 de oameni care se aflau în mall-ul Park Lake sîmbătă după-amiază, când a fost primită o alertă cu bombă, a durat aproximativ o oră deoarece au fost şi persoane care au refuzat să iasă din complex.

Acestea le-au spus poliţiştilor că le strică sărbătorile, a declarat purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

În urma apelului primit la 112, primul echipaj a ajuns la faţa locului după aproximativ 4 minute, a blocat accesul în mall şi s-a dispus evacuarea oamenilor, care s-a făcut progresiv, pentru a nu se crea panică“, a declarat el.

Întrebat de ce operaţiunea de evacuare a durat aproximativ o oră, Bogdan Ghebaur a spus că poliţiştii au avut probleme cu unele persoane. “Au refuzat pe motiv că le stricăm sărbătorile. În cele din urmă, oamenii au înţeles şi au părăsit mall-ul. Atât de mult a durat să fie evacuate 1.000-1.200 de persoane“.

Poliţiştii continuă să facă verificări în centrul comercial, unde accesul este blocat.

Totuşi, traficul a fost reluat pe bulevardul Liviu Rebreanu şi pe străduţele din jur.


Mall-ul Park Lake din București a fost evacuat sîmbătă după-amiază.Un apel telefonic a anunţat presupusa amplasare a mai multor bombe în incinta centrului comercial.

Acesta se află pe bulevardul Liviu Rebreanu, din sectorul 3 al capitalei, în apropierea parcului Titan.

Poliția face verificări la fața locului.

Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, a spus că apelul a fost primit în jurul orei 15.00, din partea unui bărbat.

Acesta pretindea că în incinta complexului comercial ar fi fost amplasate mai multe bombe.

Cîteva sute de persoane se aflau în clădire, iar operaţiunea de evacuare a durat aproximativ o oră.

Bulevardul Liviu Rebreanu a fost blocat, iar Poliția a oprit traficul şi pe străzile din jur.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS