Brexit: Theresa May spune că Parlamentul are o „ultimă șansă” de a susține acordul cu UE

Premierul britanic, Theresa May, a anunţat marţi că Guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

Totodată, doamna May a asigurat că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare.

Recunosc forţa autentică şi sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor, n. red.) privind această chestiune importantă.

De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerinţă de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum„, a spus ea.

Theresa May le-a spus „acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă.

Legea pe care prim-ministrul intenţionează să o trimită Parlamentului luna viitoare va include „şi alte schimbări semnificative pentru protecţia integrităţii economice şi constituţionale a Regatului Unit„.

Realitatea este că, după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieşi din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg„, a mai spus May într-un discurs în care şi-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susţină acordul negociat cu Bruxelles-ul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS