Confidenţialitate

Bombe neexplodate din timpul războaielor mondiale, găsite pe șantierele Autostrăzii A7 | FOTO

Nu e liniște pe șantierele Autostrăzii A7. La doar o zi după explozia devastatoare înregistrată la Călimănești, Vrancea, un nou incident a întrerupt lucrul la autostradă, de data asta însă fără urmări grave. În zona Pufești, muncitorii care lucrează la construcția autostrăzii Moldovei au descoperit mai multe bombe din timpul războaielor mondiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Muncitorii care lucrează la Autostrada Moldovei nu au parte de liniște. După ce ieri noapte 4 oameni au murit, iar alți 5 au fost răniți, după ce un utilaj a atins magistrala de gaze naturale de la Călimănești, azi a fost un nou incident, pe același tronson, Focșani – Bacău.

În timpul excavărilor, în zona localității Pufești, muncitorii au observat în pământ niște obiecte care le-au atras atenția. Au întrerupt imediat lucrul și au sunat la 112.

Sursa foto: ISU Vrancea

Sursa foto: ISU Vrancea

S-a dovedit că dăduseră peste niște proiectile din timpul războaielor mondiale, rămase neexplodate. Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea a asanat zona și a scos din pământ șase proiectile de calibrul 57 de milimetri și încă unul mai mare, de 122 de milimetri, precum și un cartuș de carabină.

Toate elementele de muniție au fost preluate în siguranță și vor fi distruse. Nu este pentru prima oară când proiectile din timpul conflagrațiilor mondiale sunt scoase la suprafață în urma unor săpături.

În Vrancea, cunoscută drept câmp de luptă, sunt întâlnite des astfel de situații, din fericire lipsite de incidente.

Sursa colaj foto: ISU Vrancea

Citește și: Transgaz a acuzat public constructorul Spedition UMB pentru explozia puternică de joi dimineața soldată cu 4 decese | AUDIO