Bogdan Tănasă, un super-erou care construiește case și îi ajută pe cei încercați de viață

Super-eroii există printre noi, dar nu zboară și nu ridică autobuze cu o singură mână. Super-eroul nostru construiește case și îi ajută pe cei încercați de viață. Se numește Bogdan Tănasă și este fondatorul asociației Casa Share.

În ultimii patru ani a construit 24 de case, cele mai multe, pentru familii sărace cu mulți copii. Numărul caselor renovate sau al persoanelor ajutate cu mâncare sau haine este, însă, mult mai mare.

Desigur, există câteva reguli: copiii trebuie să meargă la școală și dacă sănătatea le permite, părinții trebuie să participe la construirea sau renovarea casei.

„Oamenii, în țara asta, s-au săturat de vorbe. Să vedem cum facem, cum eradicăm sărăcia, să implementăm… Da’ stai așa puțin… Niște case? Niște viitoruri schimbate? Ceva concret, să rămână în urma noastră, când facem?”, se întreabă Bogdan Tănasă.

Ca mulți români care au un cont de Facebook, a rămas impresionat de povestea Roxanei. Fetița care își dorea să mănânce carne cu piure. Acum, Bogdan supervizează construirea casei cu numărul 25. În ea va locui Roxana.

De când imaginile cu Roxana s-au răspândit pe internet, oameni inimoși i-au trimis dulciuri, haine, rechizite, mâncare sau jucării. Dar problema cea mai importantă n-a fost rezolvată cu conserve și bomboane. Roxana locuiește tot în două camere dărăpănate, împreună cu cei patru frați. Tatăl este imobilizat la pat și mama lucrează cu ziua pe unde apucă. S-au bucurat sincer de tot ce au primit, dar jucăriile și dulciurile nu schimbă nimic pe termen lung.

„Ajutorul nostru real constă în educație. Asta am observat în patru ani și ceva de când ajut copiii. Doar educația poate schimba ceva. Le facem o casă, să le dăm biroul ăla, care este viitorul lor”, spune Bogdan.

Fiecare copil are biroul lui. Așa se întâmplă în toate casele construie de Bogdan și cea mai importantă regulă pe care trebuie să o respecte familia beneficiară este să își trimită copiii la școală. Prin urmare, fratele Roxanei va fi sprijinit să reia școala anul viitor.

Gabi este bărbatul familiei de când tatăl lui a căzut la pat și conform înțelegerii, trebuie să participe atât cât poate la ridicarea casei. Mama lui și a Roxanei spune că, ocazional, familia a mai primit mâncare sau haine. Le e recunoscătoare celor care i-au ajutat să supraviețuiască, dar casa pe care le-o ridică Bogdan Tănasă i-ar putea ajuta să ducă o viață normală.

Bogdan Tănasă a înteles ca mâncarea sau hainele ajută un copil sărac într-o primă fază. Pentru a-l ajută să învețe și să își ia destinul în propriile mâini, are nevoie de liniștea și căldura unui cămin adevărat. Visele sutelor de copii pe care i-a ajutat până acum sunt și visele lui. Împreună, le putem face viitorul mai senin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS