Confidenţialitate

Care este cea mai bună zi pentru a cumpăra bilete de avion ieftine | AUDIO

Cei care caută bilete mai ieftine de avion pot încerca să le cumpere duminica. Prețurile pentru călătorii scad spre sfârșitul săptămânii, arată o analiză făcută de o platformă online de rezervări de bilete.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Studiul arată că duminica prețurile ar putea fi mai ieftine cu până la 13 procente. Au fost analizate milioane de rezervări din ultimii doi ani, scriu jurnaliștii de la revista „Travel & Leisure” care au analizat raportul făcut de o platformă online de rezervări de bilete.

De asemenea, zborurile ar trebui rezervate cu cel mult 60 de zile înainte pentru cele mai bune economii. Oamenii pot găsi oferte și cu 24% mai ieftine decât dacă le-ar rezerva în ultimul moment.

O altă modalitate de a găsi bilete de avion ieftine este să zbori într-o marți sau într-o joi, considerate zilele cu cele mai bune oferte de zbor.

Totuși, autorii studiului atrag atenția că nu există o soluție garantată pentru tarife mai ieftine, deoarece companiile aeriene folosesc tarife dinamice. Astfel prețurile zborurilor se pot schimba în orice moment, adesea de mai multe ori pe zi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turiști străini, îmbătați și lăsați fără banii de pe carduri în Centrul Vechi din București. 8 persoane, printre care administratori de baruri și angajați ai lor, duși la audieri | AUDIO | VIDEO