Barack Obama: America nu are legi “de bun simț” în privința armelor de foc (AUDIO)

Încă un atac armat în Statele Unite, la doar cîteva ore după ce președintele Barack Obama declarase că cel mai mare eșec al mandatelor sale e lipsa unor legi mai aspre în ceea ce privește controlul armelor de foc.

Un bărbat a deschis focul într-o sală de cinema din statul Louisiana, a omorît două persoane și a rănit alte cîteva, după care s-a sinucis.

Potrivit Poliției locale, atacatorul a fost identificat: se numea John Hauser și avea 59 de ani.

Din primele informații, el nu urmărea o țintă anume.

Într-un interviu la BBC, Barack Obama a calificat drept “tulburător” numărul tot mai ridicat al atacurilor de acest fel:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dintre țările dezvoltate, America e singura care nu are legi de bun-simț referitoare la folosirea armelor de foc, a spus președintele Statelor Unite.

Cu un an și jumătate înainte să își încheie ultimul mandat, Barack Obama a declarat că lipsa unor noi legi în această privință este cea mai “frustrantă” nereușită a administrației sale:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Barack Obama e de părere că Marea Britanie trebuie să rămînă în Uniunea Europeană dacă vrea să-și păstreze influența în afacerile internaționale.

El a fost întrebat despre planurile Guvernului conservator de la Londra de a organiza un referendum pe tema apartenenței Regatului Unit la Uniune.

“Întreaga dezbatere despre viitorul Uniunii, despre zona euro și despre starea Greciei e foarte complicată”,  a răspuns președintele Americii.

“Suntem mult mai încrezători”, a continuat el,  “în puterea parteneriatului transatlantic dacă știm că Marea Britanie e parte a Uniunii Europene.

Vrem ca Regatul Unit să-și păstreze influența, pentru că împărtășim valori pe care le considerăm corecte nu numai pentru noi, dar și pentru Europa și pentru toată lumea”.

Barack Obama a lăudat, între altele, implicarea Marii Britanii în eforturile de combatere a rețelei teroriste Statul Islamic, activă mai ales în Siria și în nordul Irakului.

El a adăugat însă că nu numai țările occidentale au un rol important de jucat în această privință.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS