Autorul celebrei “Afghan Girl” aduce noi fotografii fascinante din India – GALERIE FOTO

Fotograful american Steve McCurry, autorul celebrei ”Afghan Girl”, va avea începând cu luna noiembrie, la New York, o nouă expoziție de fotografii care surprind viața, obişnuită, de zi cu zi din India.

Steve McCurry este cunoscut pretutindeni în lume mai ales pentru faimoasa fotografie ”Afghan Girl”, apărută în 1985 pe coperta revistei National Geographic . Este portretul unei tinere cu ochii verzi, pătrunzători, care privește fix în cameră. Imaginea, devenită emblema femeilor refugiate, a fost comparată cu Mona Lisa lui Leonardo da Vinci.

McCurry este apreciat pentru fotografiile sale în culori, din diverse zone de conflict, inclusiv Iran, Irak, Cambodgia sau Afganistan. Se numără printre cei mai mari fotografi ai lumii datorită modului în care suprinde esența naturii umane în cele mai diferite ipostaze.

Expoziția lui Steve McCurry din New York va cuprinde materiale realizate în timpul celor peste 80 de călătorii în India. Este o selecție de fotografii, adunate pe parcursul a trei decenii, începând cu anii ’70. Multe dintre acestea nu au fost niciodată expuse publicului:
Steve McCurry_o fetita si tatal ei, in barca
O fetiță și tatăl ei, într-o barcă, pe lacul Dal Lake, Srinagar, Kashmir
Steve McCurry batran croitor
Un bătrân croitor își cară deasupra apelor mașina de cusut

 

Steve McCurry, batran din tribul Rabari

Un bătrân din tribul Rabari se evidențiează prin barba și părul vopsite în portocaliu și prin mulțimea de accesorii din jurul gâtului
Steve McCurry, mama si copilul
O mamă își tine în brațe copilul în timp ce privește pe geamul unei mașini, într-o zi ploioasă

 

Sursă: BuzzFeed 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS