Confidenţialitate

Atenţie la îngheţată şi hamburgeri!

Grăsimile din cele două alimente sunt vinovate de manipularea creierului.

Studiul american arată că acestea determină creierul să trimită anumite semnale chimice către celulele organismului, făcându-le să ignore, pentru cel puţin trei zile, mecanismele de suprimare a apetitului, declanşate de leptina şi insulină.

Aceştia sunt cei doi hormoni asociaţi cu procesul de reglare a greutăţii corporale.

Coordonatoarea studiului, Deborah Clegg, afirmă că în mod normal, organismul ne avertizează atunci când am mâncat suficient, însă acest lucru nu se întâmplă şi atunci când mâncăm ceva bun.

Aşadar, întreaga chimie a creierului se schimbă pentru o perioadă scurtă de timp, după ce mâncăm alimente precum îngheţata, hamburgeri sau orice alte fripturi pline de grăsime.

Atunci când mâncăm alimente bogate în grăsimi, creierul nostru este ‘lovit’ cu o doză mare de acizi graşi, iar organismul devine imun faţă de insulină şi leptina.

Atunci când creierul nu le mai spune oamenilor să se oprească din mâncat, ei mănâncă peste măsură.

Cercetătorii au descoperit că un anumit tip de grăsime – acidul palmitic, care se găseşte în carnea de vită, unt, brânzeturi şi lapte – este deosebit de eficient în declanşarea mecanismului de apariţie a senzaţiei de saţietate.