Confidenţialitate

Armand: Procurorii DNA au solicitat Primăriei să le predăm toate documentele privind serviciile juridice plătite de Poliţia locală a S 1

Primarul Sectorului 1 anunţă că procurorii anticorupție au cerut instituției pe care o conduce documente legate de serviciile juridice plătite de Poliţia Locală a sectorului, reprezentanţii instituţiei urmând să prezinte aceste acte anchetatorilor. “Avocatul fostului primar a încasat în perioada 2018-2020 aproximativ 2 milioane de lei doar de la Poliţia Locală pentru servicii juridice cu toate că instituţia are un Serviciu Juridic”, menţionează Armand, precizând că hotărârea de externalizare a acestor servicii a fost abrogată în toamnă.

“Anul trecut în luna noiembrie am abrogat hotărârea prin care fosta administraţie PSD a externalizat serviciile juridice din Poliţia Locală Sector 1. Acum, procurorii DNA au solicitat Primăriei Sectorului 1 să le predăm toate documentele privind serviciile juridice plătite de Poliţia locală a Sectorului 1. Şi noi vom da curs acestei solicitări”, a scris vineri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Edilul a amintit că “avocatul fostului primar a încasat în perioada 2018-2020 aproximativ 2 milioane de lei doar de la Poliţia Locală pentru servicii juridice cu toate că instituţia are un Serviciu Juridic”.

“De cine a fost condus acest Serviciu până să vin eu în primărie? De reprezentatul PSD în BES 1, doamna care apărea din senin pe la acţiunile mele în campanie şi încerca să le denatureze, doamna care în prezent a ajuns asistent parlamentar la cabinetul primarului cu diamante. Tot doamna respectivă a dat în judecată prin Poliţia Locală nişte jurnalişti independenţi pentru că au avut curajul să publice date din SICAP (adică publice) despre jaful din banii publici”, a adăugat prrimarul.

Clotilde Armand a precizat că va continua reforma administraţiei.

“V-am mai prezentat în trecut că în Poliţia Locală a fost un grup infracţional organizat şi am reuşit cu greu să reorganizăm această structură. Vă spun: Noi vom continua reforma administraţiei şi nimic nu ne va sta în cale. Acest domn avocat a atacat în Justiţie Hotărârea prin care Poliţia Locală a Sectorului nu mai are voie să contracteze servicii juridice externe. Şi a pierdut. Acum, înţelegeţi de ce sunt atât de disperaţi cei din PSD şi trompetele lor mediatice? Vor referendum să mă demită? Nu-i nimic. Să încerce”, a conchis primarul.