Anna Vissi – Eleni

Artist:
Anna Vissi
Titlu:
Eleni

Lansată în 1994, piesa Anna Vissi – “Eleni” este una devenită clasică pentru oricine ajunge să se ataşeze de cultura grecilor.

Originară din Cipru, Anna Vissi este unul din cei mai importanţi artişti din istoria ţării sale natale şi a Greciei deopotrivă, ţara în care s-a mutat de ceva timp. Succesul său se menţine de peste trei decenii: iniţial a fost un promotor al introducerii elementelor pop în muzica tradiţională grecească (laïkó şi éntekhno), devenind apoi unul dintre reprezentanţii proeminenţi ai genului hibrid rezultat şi ai culturii muzicale care a dominat în anii ’90 şi începutul anilor 2000.

În fiecare concert al Annei Vissi, ritmurile fermecătoare ale muzicii greceşti şi sunetele autentice generate de bouzouki contribuie la realizarea unui show total. Anna Vissi a susţinut mai multe concerte în oraşele României.

De altfel, Anna Vissi are mulţi fani în România, printre care şi jurnalistul Cătălin Radu Tănase. Cătălin Radu Tănase a fost invitatul Andreei Esca în emisiunea La Radio cu Andreea Esca de sâmbătă, 16 mai 2015, alegând atunci să savureze alături de ascultătorii Europa FM şi una dintre piesele lansate de Anna Vissi.