Confidenţialitate

Angajații din sănătate și asistență socială protestează din nou față de salariile mici din domeniu | VIDEO

A doua zi de proteste pentru angajații din Sănătate și Asistență Socială. Marți, participanții la mitingul din București au plecat de la Guvern spre spitalul „Filantropia”. Marșul a continuat cu opriri la spitalul „Sfânta Maria”, Spitalul Elias și la Direcția de Asistență Socială Sector 1.

Se cer salarii mai mari cu cel puțin 15%, dar și declanşarea negocierilor cu Guvernul privind proiectul noii legi a salarizării bugetarilor.

După prima zi de proteste, cea de luni, liderii sindicali au fost primiți de un consilier al premierului. Au fost prezentate revendicările și se așteaptă acum un răspuns de la Guvern.

Federația Sanitas arată că spitalele și direcțiile de asistență socială au nevoie de mai mulți bani.

Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a spus că „e problemă de calcul. Adică, tarifele au rămas ca acum zece ani şi totul s-a scumpit după pandemie, inclusiv unele medicamente chiar de zece ori”.

Liderul sindical a declarat că activitatea nu poate fi susținută cu aceiași bani ca acum un deceniu.

Sanitas arată că domeniul asistenţei sociale din România rămâne subfinanţat, iar venitul lunar al unui asistent poate varia între 2.500 şi 5.000 de lei, în funcţie de zilele suplimentare lucrate.

Protestele vor continua şi în a 3-a zi consecutiv. Miercuri, 8 februarie, se vor face staţionări la sediile partidelor politice.

Foto: Facebook / Federatia Sanitas din Romania

Citește și: România: Rate de mortalitate extrem de ridicate în rândul tinerilor bolnavi de cancer | AUDIO