Angajată a Ford Craiova, infectată cu noul coronavirus

O angajată din secţia Montaj General a fabricii Ford Craiova este infectată cu noul coronavirus.

Femeia a mers, luni, la o clinică privată din oraş unde a cerut să i se facă testele pentru depistarea SARS-COV2, pentru că era răgușită.

Vineri, rezultatele au confirmat infecţia cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde i-a fost repetat testul pentru covid, însă, până acum, rezultatele analizelor nu se cunosc.

Potrivit reprezentanţilor uzinei de maşini din Craiova, femeia a fost ultima dată la serviciu în data 22 mai, însă la triajul epidemiologic nu au fost descoperite simptome ale bolii.

„Am notificat imediat toţi angajaţii care au fost în contact direct cu aceasta şi le-am cerut acestor angajaţi să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile. (…) Lucrăm strâns cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj care va decide dacă este necesară o investigaţie epidemiologică a angajaţilor care au lucrat cu şi în apropierea persoanei infectate. (…) Noi avem programul decalat în producţie, cu pauză 2 ore, tocmai ca să se dezinfecteze locurile de muncă, autobuzele cu care vin angajaţii. Am ţinut cont strict de protocoalele în vigoare”, a declarat Ana Maria Timiş, reprezentant Ford, pentru Mediafax.

Activitatea în fabrica Ford Craiova a fost reluată în data de 4 mai.

Se lucrează în două ture şi doar 4.700 de oameni, din 6.300 de angajaţi, au revenit a muncă. Ceilalţi sunt în şomaj tehnic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS