Anchetele Trump: prima dovadă a legăturilor din campanie cu Rusia

Fiul mai mare al lui Donald Trump a oferit prima dovadă documentată că echipa de campanie a președintelui Statelor Unite a căutat informații compromițătoare despre Hillary Clinton din partea unui cetățean rus.

Donald Trump junior a fost obligat să facă publice o serie de e-mailuri în care discută despre intenția de a afla acele informații, prezentate drept ”o parte a susţinerii Rusiei şi Guvernului ei faţă de domnul Trump”.

Opoziția democrată reclamă acum o posibilă încălcare a legislației electorale, dar observă, de asemenea, că echipa lui Trump nu a alertat autoritățile în privința unui posibil act ostil din partea unei puteri străine.

Donald Trump junior a fost puternic implicat în campania prezidenţială a tatălui său.

El a anunţat că face publice e-mailurile ”pentru a fi complet transparent”.

Adresate publicistului Rob Goldstone, ele arată că lui Trump Jr. i s-a spus că Guvernul rus avea informaţii care ar fi putut s-o ”incrimineze” pe doamna Clinton.

Aceste informaţii, scrie Goldstone, ”i-ar fi foarte folositoare tatălui dumneavoastră”.

“Dacă așa stau lucrurile, m-aș bucura foarte tare, răspunde fiul actualului președinte.

Rob Goldstone  încerca să stabilească o întîlnire între Trump Jr. şi o avocată rusă, care a și avut loc ulterior – în New York, la Trump Tower.

Cu foarte puține zile în urmă, Donald Trump junior a recunoscut că a avut o discuție cu avocata Natalia Veselnițkaia, în iunie anul trecut.  

Încă de cînd a fost ales, președintele Donald Trump a trebuit să facă față suspiciunilor că a avut parte de ajutorul Kremlinului în campania electorală.

A respins vehement acuzațiile, la fel cum a procedat și Rusia.

Mai multe comisii parlamentare, dar și un procuror special desemnat de către ministerul justiției, anchetează în prezent cele întîmplate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS