Ancheta Malaysia Airlines: s-au descoperit noi fragmente din epavă

O echipă malaeziană trimisă să facă cercetări în legătură cu zborul MH370 pe Insula Réunion a găsit noi fragmente din epavă.

Ministrul Transporturilor din Malaezia a spus că e vorba de geamuri, folii de aluminiu şi de perne de scaun.

Noile descoperiri au fost făcute în cadrul căutărilor epavei avionului Boeing 777 care efectua zborul Malaysia Airlines 370 (MH370).

În primăvara anului trecut, aparatul a dispărut fără urmă.

239 de persoane se aflau la bord. Toate sunt considerate decedate.

Malaezia a anunţat anterior că fragmentul de fuselaj găsit deja pe Insula Réunion provine de la Boeingul dat dispărut – o primă probă că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian, alimentînd astfel speranţa rezolvării uneia dintre cele mai mari enigme ale aviaţiei.

Îndoieli

Familiile unora dintre pasagerii chinezi ai zborului MH370 au afirmat că se îndoiesc serios de “certitudinile” pe care le au oficialitățile din Kuala Lumpur.

Într-un comunicat difuzat pe reţele de socializare în numele “tuturor apropiaţilor pasagerilor”, aceste familii cer ca un reprezentant de rang înalt al Guvernului malaezian să le întîlnească în Beijing, pentru a le “furniza explicaţii”.

Autorităţile australiene, care conduc operaţiunile internaţionale de căutare a avionului, s-au declarat din nou convinse că efectuează căutări în locul potrivit.

“Suntem, poate, un pic mai aproape de rezolvarea acestui mister”, a spus premierul Tony Abbott.

Fragmentul de fuselaj descoperit de curînd e analizat într-un laborator militar din apropiere de Toulouse, în sud-vestul Franței.

Rămășițele respective, aduse pe ţărmul Insulei Réunion, ar fi parcurs în derivă cîteva mii de kilometri din locul în care s-a prăbuşit avionul.

Parchetul din Paris a început propria anchetă pentru că patru dintre pasageri erau cetățeni francezi.

Instituția a anunțat că există “dovezi foarte puternice” potrivit cărora fragmentul provine de la Boeingul 777 al companiei Malaysia Airlines.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS