Confidenţialitate

Anchetă la INML, după ce două persoane decedate au fost încurcate. Greșeala a fost descoperită după 3 luni

Anchetă la Institutul Național de Medicină Legală. Mai mulți angajați sunt cercetați după ce au încurcat persoanele decedate. Astfel o familie care se pregătea să înmormânteze un bărbat a primit trupul unei femei. Greșeala a fost descoperită abia după 3 luni.

La începutul lunii august, familia unui bărbat decedat s-a prezentat la INML pentru a ridica trupul neînsuflețit, însă a primit în schimb corpul unei femei decedate.

Rudele bărbatului decedat nu au deschis sicriul, deoarece li s-a spus că trupul e în stare avansată de putrefacție, scrie ziarul Libertatea.

După 3 luni, adică luna aceasta, în timp ce curățau frigiderele instituției, angajații Institutului Național de Medicină Legală au descoperit corpul unui bărbat ce figura ca fiind ridicat de familei încă din august.

Rudele femeii decedate nu au venit să o ridice și din acest motiv nimeni nu a observat că lipsește.

În prezent, se desfășoară două anchete ce i-ar viza pe brancardieri: una deschisă de procurori, alta internă a confirmat pentru Libertatea directorul INML. George Curcă. Acesta a precizat că rezultatele anchetei interne vor fi făcute publice săptămâna viitoare, în cursul zilei de marți.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Traficanții care au creat primul laborator de extragere a cocainei din România au fost trimiși în judecată