Confidenţialitate

Analiză: Sezonul estival se anunță a fi un succes pentru litoralul românesc

Sezonul estival se anunță a fi unul de succes pentru litoralul românesc, potrivit unei analize făcute de reprezentanții a 100 de agenții de turism.

Numărul rezervărilor a crescut cu peste 60% față de vara trecută în condițiile în care tarifele de cazare s-au ajustat doar cu rata inflației.

Peste 100 de reprezentanți ai celor mai importante agenții turistice din întreaga țară au vizitat litoralul in acest week-end, luând la rând stațiunile.

Au venit să vadă ce e bun și ce e mai puțin bun pentru a-i convinge pe turiști să își facă vacanța la mare.

Iar potrivit lui Adrian Voican, organizatorul info tripului, veștile nu sunt rele:

„60% creșterea rezervărilor pentru litoralul românesc, un buget de rezervare pe litoral este 2650 de lei. Deci nu e chiar atât de grav din punct de vedere al prețurilor. Nu e totul lapte și miere pe litoralul românesc, dar noi, fiindcă suntem un grup care promovează doar vacanțe în România vedem realitatea din toată țara”.

Cele mai căutate stațiuni sunt Mamaia, Eforie, Jupiter, Venus. Turiștii vin pentru că au apărut hoteluri noi, s-au făcut investiții, inclusiv in stații de incărcare pentru mașini electrice, explică hotelierul Iulian Tenie:

„De pildă, în această perioadă, vorbim practic de tarife reduse la jumătate față de high season. In momentul de față rata de ocupare a hotelului nostru este de aproximativ 65%”. Chiar dacă mulți români iși fac vacanțele in străinătate, stațiunile de la noi nu duc lipsă de turiști.
„Litoralul are fanii lui în țară. Din ce am aflat, doar 3 la sută din cei un milion de turiști care au venit anul trecut pe litoral au fost străini. Există din ce în ce mai multe hoteluri care oferă strandard de calitate în condiții ca cele din Bulgaria”, susține Grig Bute, din București.

Prețurile variază de la 235 lei/cam./noapte cu mic dejun inclus în luna iunie la un hotel de 3* în Mamaia și 980 lei/cam./noapte în regim all-inclusive în luna august la un hotel de 4* din Eforie Nord.

Pe litoralul românesc sunt în total 136.000 de locuri de cazare dn care 97000 in hoteluri de 3,4 si 5 stele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Ghiulfer Predescu