Ambasadorul SUA în București: „Mi-e foarte greu să cred că România va fi inclusă în 2016 în programul Visa Waiver” (AUDIO)

E aproape sigur: nici în 2016 cetățenii României nu vor putea călători fără vize în Statele Unite.

Rata de respingere a cererilor este de aproximativ 10%, în condițiile în care legea americană spune că ea ar trebui să fie de cel mult trei procente.

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a amintit în cursul unei întîlniri cu ziariștii români că administrația Obama a încercat să relaxeze condițiile de admitere în programul Visa WaiverDemersul nu a avut succes.

Cît timp rata de refuz se menține la aproximativ 10% și cît timp dorința politicienilor americani de a schimba regulile rămîne problematică, mi-e foarte greu să cred că România va fi inclusă în 2016 în programul Visa Waiver, a spus diplomatul american.

Și a continuat: „Avem alegeri anul acesta, iar imigrația e una dintre dezbaterile principale. Nu cred că în 2016 condițiile sunt foarte favorabile”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM l-a întrebat pe ambasadorul Hans Klemm de ce rata de respingere a cererilor de acordare a vizei rămîne, totuși, prea ridicată.

“Ce putem noi să facem e să le explicăm mai bine românilor – nu numai celor din București, dar din întreaga țară – care sunt cerințele”, a răspuns Hans Klemm.

„În cazul ăsta, poate că cei fără șanse reale de a obține o viză s-ar scuti de o cheltuială considerabilă.

Să depui o cerere nu e un demers ieftin, iar 10% dintre doritori nu numai că nu obțin viza, dar fac și o investiție financiară de pe urma căreia nu profită deloc”, a încheiat ambasadorul Statelor Unite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS