Alocații, pensii, salarii majorate: ministrul muncii afirmă că banii există – AUDIO

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat la Europa FM de ce a majorat Guvernul alocațiile pentru copii prin ordonanță de urgență.

Invitat la emisiunea Piața Victoriei, moderată de Tudor Mușat, Marius Budăi a spus că amendamentul la buget prin care opoziția a propus majorarea acestui sprijin la 150 de lei impunea o sursă de finanțare “corectă și legală”.

De asemenea, majorarea nu s-ar fi aplicat în cazul minorilor cu dizabilități.

” Există însă bani pentru această măsură?” l-a întrebat Tudor Mușat pe ministrul muncii.

„Evident”, a răspuns domnia-sa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Marius Budăi a respins categoric posibilitatea ca Guvernul să fie nevoit să se împrumute pentru a plăti pensiile și salariile majorate ale bugetarilor.

„Cînd ne-am împrumutat noi pentru plata pensiilor și a salariilor? Sunt bani, avem bani, nu avem nici o problemă”, a adăugat ministrul muncii.

Datele provizorii ale Eurostat publicate pe 23 ianuarie anul acesta arată însă că cel puțin 12 de state din Uniunea Europeană au încheiat al treilea trimestru al anului trecut cu excedent bugetar.

În aceste statistici, România apare între țările cu cel mai mare deficit – estimat, la vremea respectivă, la 3,6% din Produsul Intern Brut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS