Alianța USR-PLUS poate candida la europarlamentare – AUDIO

Alianța USR-PLUS poate candida la europarlamentare.

Instanța supremă a admis contestația celor două formațiuni, a confirmat pentru Europa FM deputatul Cătălin Drulă.

Biroul Electoral Central (BEC) stabilise joi că USR și PLUS nu pot depune liste comune la scrutinul de pe 26 mai din cauză că, în acte, Dan Barna și Dacian Cioloș nu sînt încă președinții celor două partide.

Potrivit lui Cătălin Drulă, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, iar ea se pune imediat în aplicare.

Dreptul de bază într-o democrație este acela de a candida – să ai opțiunea să votezi un partid legitim fondat este ceva fundamental. Am spus de cînd a apărut această decizie BEC că este abuzivă: am primit critici pentru asta, dar iată că s-a dovedit că am avut dreptate„, a spus deputatul USR.

Pe 26 mai românii vor putea vota Alianța USR-PLUS și eu sînt convins că vom cîștiga acele alegeri„, a adăugat el.

Potrivit unui recent sondaj IMAS, făcut la comanda Europa FM, PSD și PNL ar fi pe primele locuri în clasamentul intențiilor de vot la europarlamentare, cu un procentaj aproape egal.

Alianța USR-PLUS e creditată cu aproximativ 17% din șanse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Barna și Dacian Cioloș sînt aleși drept președinți ai USR și PLUS „prin voința legitimă a membrilor acelui partid, confirmată și consemnată – ăsta este izvorul de drept al calității de președinte al unui partid„, a mai spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Că asta se înscrie într-un registru public și că, în momentul de față, în România poate dura doi ani de zile să faci această înscriere este altceva. Decizia BEC nu s-a bazat pe nici un text de lege, nici un articol de lege nu a fost invocat ca fiind încălcat. În termeni juridici era neîntemeiată„.

Biroul Electoral Central a publicat, joi, decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale „Alianța 2020 USR-PLUS”.

Motivul invocat a fost că, în documente, președinți ai formațiunilor sînt Nicușor Dan și Daneș Raluca, nu Dan Barna și Dacian Cioloș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS