Liviu Dragnea e noul președinte interimar al PSD

PSD l-a desemnat pe Liviu Dragnea drept succesor al lui Victor Ponta la conducerea partidului.

Celălalt candidat fusese Rovana Plumb.

Potrivit agenției de știri Mediafax, el ar fi obținut 65 de voturi din partea liderilor de filiale, iar Rovana Plumb – 18.

Comitetul Executiv al formațiunii a hotărît, de asemenea, că va organiza Congresul partidului în luna noiembrie.

Liviu Dragnea a spus că partidul va face tot ce îi stă în putință ca Victor Ponta să rămînă prim-ministru.

Gabriel Oprea, ministrul de interne și vicepremier, a primit asigurări că PSD vrea să continue colaborarea cu formațiunea acestuia, UNPR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Pentru stabilitatea politică și guvernamentală a acestei țări este important ca PSD să rămînă unit”, a adăugat noul lider.

Liviu Dragnea a spus că va veni cu un plan de acţiune pentru redresarea partidului și că Rovana Plumb va rămâne preşedinta Consiliului Naţional şi va conduce departamentele PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rovana Plumb a declarat, de asemenea, că PSD a ieșit întărit în urma acestor alegeri interne și că va continua proiectul său de guvernare.

Premierul Victor Ponta – care a demisionat din funcția de la partid pentru că este urmărit penal – nu a vrut să spună înaintea votului pe cine preferă.

“Cel mai tare ești iubit în ziua în care ești ales și în ziua în care pleci din funcție”, le-a spus el liderilor de filiale reuniți la Parlament.

Victor Ponta e urmărit penal în dosarul Turceni-Rovinari pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri.

El a spus că va lucra cu viitorul lider și a adăugat că atît Liviu Dragnea, cît și Rovana Plumb l-au susţinut pînă acum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Senatorul de Constanța Nicolae Moga ar fi propus-o pe Ecaterina Andronescu, dar aceasta ar fi refuzat să candideze.

În cadrul ședinței, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, Marian Oprișan și Bodgan Niculescu Duvăz și-ar fi exprimat susținerea față de Liviu Dragnea.

Fostul președinte (și lider al PSD) Ion Iliescu a avut aceeași opțiune. El a invocat calităţile sale de bun organizator ale lui Liviu Dragnea.

Fost ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea a fost condamnat în primăvară, cu suspendare, pentru fraudele din 2012 de la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS