Adezivul etichetelor contaminează alimentele

Experţii europeni avertizează asupra riscurilor de contaminare a alimentelor din cauza adezivilor folosiţi pentru etichete.

Cercetătorii spanioli au realizat un studiu în acest sens.

În schimb, cercetători britanici încearcă să calmeze consumatorii.. Ei susţin că există un risc extrem de mic pentru ca aceste substanţe să ajungă în alimente.

O echipă de experţi a analizat compuşii din adezivii folosiţi pentru etichete, descoperind că unele dintre componente pot trece prin ambalaj şi pot ajunge la alimentele din interior, unul dintre aceştia fiind considerat foarte toxic şi fiind prezent în concentraţii mari în unii dintre adezivi.

Experţii au analizat adezivii acrilici şi 11 componente prezente în structura acestora.

În schimb, un purtător de cuvânt al Agenţiei britanice bentru standarde în alimentaţie a precizat că propriile cercetări indică faptul că, deşi în adezivi există mai multe substanţe chimice, potenţialul lor de a ajunge la alimente este foarte scăzut.

Studii anterioare indicaseră că substanţele chimice din componenţa mai multor produse pot provoca infertilitate, cancer, dereglări ale sistemului imunitar şi chiar probleme neurologice.