Abba – Happy New Year

Artist:
Abba
Titlu:
Happy New Year

Piesa lansată în 1980 de pe albumul ”Super Trouper” este una care marchează în mod simbolic trecerea dintre ani la Europa FM. Tradiția este urmată din 2000 până în zilele noastre pe frecvențele Europa FM. Chiar dacă acest hit nu a fost la început cunoscut în limba engleză, el a reușit să se impună de la sine rapid, fără vreun efort deosebit de marketing.

Iniţial, piesa Abba – ”Happy New Year” fusese compusă pentru un muzical despre Anul Nou, însă după ce acest proiect nu s-a concretizat, membrii trupei ABBA au decis să înregistreze melodia pentru album.

Inițial, a fost promovată doar varianta spaniolă, „Felicidad”, în ţările latino-americane, devenind un hit care a ajuns pe locul 5 în topurile din Argentina.

Varianta în limba engleză „Happy New Year” a fost lansată ca single în 1999, urcând în topurile europene – Top 10 în Olanda, Norvegia, Suedia, precum şi în Top 20 în Danemarca.

Cântecul a fost relansat în 2008 în mai multe ţări europene, ajungând în topurile din Danemarca, Norvegia, Suedia, fiind prezent în topuri şi în 2009, dar şi în 2011.