7 femei puternice care şi-au făcut soţii celebri – GALERIE FOTO

Se spune că în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică. Cine ştie care ar fi fost destinul celebrilor muzicieni, artişti, oameni de film sau scriitori dacă nu ar fi avut alături soţii răbdătoare, grijulii  şi devotate.

Aceste femei şi-au susţinut şi încurajat soţii de-a lungul carierei lor impresionante.

Mercedes Barcha Pardo

Mercedes Barcha Pardo Gabriel Garcia Marquez

Şi-a cunoscut soţul, pe celebrul Gabriel García Márquez, la 13 ani, încă de când erau în şcoală. După ce au absolvit, au hotărât să se căsătorească. A susţinut familia o bună perioadă de timp, până când soţul său a reuşit să câştige succesul în literatură.

Yoko Ono

Yoko Ono si John Lennon

A fost a doua soţie a lui John Lennon, fiind căsătoriţi timp de 11 ani. Cunoscută pentru talentul artistic care de multe ori a depăşit obişnuitul, Yoko a fost cea care l-a susţinut pe Lennon să îşi lanseze albumul solo şi single-ul “Imagine”, care a avut un succes fulminant pe întreg globul.

Giulietta Masina 

Giulietta Masina si Federico Fellini

Actriţă italiancă de teatru şi film a fost soţia faimosului Federico Fellini din 1943 şi până la moartea lui, în 1993. Aceasta i-a fost alături cu sfaturi şi păreri despre filmele sale, l-a ajutat la scrierea scenariilor şi la audiţiile pentru personajele peliculelor. De altfel, se pare că Masina a ales să îşi sacrifice propria carieră pentru a-i fi alături soţului ei.

Sophia Tolstoy

Sophia si LevTolstoy

Soţia celebrului autor rus, Lev Tolstoi, Sophia l-a ajutat pe acesta în multe privinţe: asistentă personală, manager şi chiar editor. Totuşi, viaţa aventuroasă pe care o ducea Tolstoi nu a lăsat-o indiferentă, aceasta manifestând constant teama că ar putea fi părăsită pentru o altă femeie. În 1910, Tolstoi a părăsit-o, pentru ca după 10 zile să moară singur într-o gară.

Oona O’Neill  

Oona O’Neill si Charlie Chaplin

S-a căsătorit cu Charlie Chaplin pe când avea 17 ani. El era cu 37 de ani mai vârstă, însă acest lucru nu a fost un impediment în căsnicia lor. Au avut împreună opt copii şi, chiar dacă i se întrezărea un viitor strălucit în actorie, aceasta a renunţat la carieră pentru viaţa de familie şi pentru a-şi susţine soţul în carieră.

Clementine Churchill

Clementine si Winston Churchill

Se spune despre Clementine că a fost ca o “piatră de susţinere” pentru soţul său, Winston Churchill: dură, încrezătoare în forţele proprii, dar şi ale soţului ei, a refuzat să stea doar în umbra acestuia. Astfel, aceasta s-a afirmat alături de el, câstigând totodată, admiraţia, dar şi invidia britanicilor.

Gala

Gala si Salvador Dali

Elena Diakonova, cunoscută drept Gala, a fost soţia pictorului suprarealist, Salvador Dalí. Aceasta, se spune, a fost prima care a observat genialitatea artistului, ea devenind şi o muză pentru Dalí. Mai mult, Gala a fost cea care l-a ajutat pe Salvador Dalí să iasă din starea de depresie profundă în care s-a aflat până să-şi cunoască viitoarea soţie.

Foto: Brightside.me