7 femei puternice care şi-au făcut soţii celebri – GALERIE FOTO

Se spune că în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică. Cine ştie care ar fi fost destinul celebrilor muzicieni, artişti, oameni de film sau scriitori dacă nu ar fi avut alături soţii răbdătoare, grijulii  şi devotate.

De 8 martie, celebrăm marile femei care şi-au susţinut şi încurajat soţii de-a lungul carierei lor impresionante.

Mercedes Barcha Pardo

Mercedes Barcha Pardo Gabriel Garcia Marquez

Şi-a cunoscut soţul, pe celebrul Gabriel García Márquez, la 13 ani, încă de când erau în şcoală. După ce au absolvit, au hotărât să se căsătorească. A susţinut familia o bună perioadă de timp, până când soţul său a reuşit să câştige succesul în literatură.

Yoko Ono

Yoko Ono si John Lennon

A fost a doua soţie a lui John Lennon, fiind căsătoriţi timp de 11 ani. Cunoscută pentru talentul artistic care de multe ori a depăşit obişnuitul, Yoko a fost cea care l-a susţinut pe Lennon să îşi lanseze albumul solo şi single-ul “Imagine”, care a avut un succes fulminant pe întreg globul.

Giulietta Masina 

Giulietta Masina si Federico Fellini

Actriţă italiancă de teatru şi film a fost soţia faimosului Federico Fellini din 1943 şi până la moartea lui, în 1993. Aceasta i-a fost alături cu sfaturi şi păreri despre filmele sale, l-a ajutat la scrierea scenariilor şi la audiţiile pentru personajele peliculelor. De altfel, se pare că Masina a ales să îşi sacrifice propria carieră pentru a-i fi alături soţului ei.

Sophia Tolstoy

Sophia si LevTolstoy

Soţia celebrului autor rus, Lev Tolstoi, Sophia l-a ajutat pe acesta în multe privinţe: asistentă personală, manager şi chiar editor. Totuşi, viaţa aventuroasă pe care o ducea Tolstoi nu a lăsat-o indiferentă, aceasta manifestând constant teama că ar putea fi părăsită pentru o altă femeie. În 1910, Tolstoi a părăsit-o, pentru ca după 10 zile să moară singur într-o gară.

Oona O’Neill  

Oona O’Neill si Charlie Chaplin

S-a căsătorit cu Charlie Chaplin pe când avea 17 ani. El era cu 37 de ani mai vârstă, însă acest lucru nu a fost un impediment în căsnicia lor. Au avut împreună opt copii şi, chiar dacă i se întrezărea un viitor strălucit în actorie, aceasta a renunţat la carieră pentru viaţa de familie şi pentru a-şi susţine soţul în carieră.

Clementine Churchill

Clementine si Winston Churchill

Se spune despre Clementine că a fost ca o “piatră de susţinere” pentru soţul său, Winston Churchill: dură, încrezătoare în forţele proprii, dar şi ale soţului ei, a refuzat să stea doar în umbra acestuia. Astfel, aceasta s-a afirmat alături de el, câstigând totodată, admiraţia, dar şi invidia britanicilor.

Gala

Gala si Salvador Dali

Elena Diakonova, cunoscută drept Gala, a fost soţia pictorului suprarealist, Salvador Dalí. Aceasta, se spune, a fost prima care a observat genialitatea artistului, ea devenind şi o muză pentru Dalí. Mai mult, Gala a fost cea care l-a ajutat pe Salvador Dalí să iasă din starea de depresie profundă în care s-a aflat până să-şi cunoască viitoarea soţie.

Foto: Brightside.me