Confidenţialitate

Arad: Pagube materiale în urma cutremurului

Un nou cutremur, de această dată de 5,2 pe scara Richter, s-a produs, marți, la ora 20 și 26 de minute, în județul Arad. Cutremurul s-a resimțit mult mai puternic decât cele de până acum. Din fericire nu au fost victime, însă mai multe clădiri din municipiu au fost afectate, iar probleme au fost și in localitățile din județ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au căzut ornamente, tencuiala si chiar caramizi, iar circulatia in oraș a fost restirctionată pe mai multe strazi, pentru ca pompierii să poată interveni.

Cutremurul s-a resimtit atât in oras, cat si în mai multe localitati din județ. Până la mizeul nopții au mai avut loc alte 2 seisme, de intensitate mai mică.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de urgență Arad a anunțat că 18 apeluri au fost făcute la 112 in mai puțin de 2 ore, salvatorii fiind chemați să inlăture bucăți de coșuri de fum, de fațadă, cărămizi sau țigle care au fost avariate.

Bucăți de tencuială au căzut pe 2 autoturisme.

Conform unor informații și in clădiri ale spitalului județean – mai exact in fostul spital municipal dincentrul orașului și intr-o clădire medicală din Ghioroc – au căzut bucăți de tencuială de pe tavan, fără a afecta pacienți, angajați sau actul medical.

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a fost surprins de cutremur, la o emisiune de audiențe radio tv transmisă in direct pe contul său de Facebook, iar apoi a evaluat situația de pe teren.

Din evaluările până la acest moment nu avem victime, nu avem oameni răniți. Evaluările continuă.”

De la inceputul activității seismice cu epicentru in județul Arad, adică din data de 22 mai, ora 20.46 până in data de 6 iunie la ora 21.04 in județul Arad s-au produs 16 seisme, cu intensități cuprinse intre 2 și 5,3 grade pe scara Richter, toate la adâncimi de cel mult 12 km.

Sursa foto: Ciprian Boițiu 

Citește și: Un nou cutremur de peste 5 grade în Crișana