5 minute pentru depistarea Alzheimer

Maladia Alzheimer poate fi depistată în doar cinci minute. Medicii britanici au realizat un test de memorie foarte simplu, capabil să dubleze şansele de detectare a formelor incipiente ale maladiei Alzheimer.

Testul poate fi făcut de orice persoană.. oriunde, acasă ori în timp ce aşteaptă într-un cabinet medical.

Doar cinci minute sunt necesare pentru rezolvarea acestui test, care detectează în proporţie de 93% cazurile de Alzheimer.

Este de aproape două ori mai eficient decât oricare altă metodă de până acum, identificând acele persoane care au nevoie de un consult medical mai amănunţit.

Test Your Memory‘ se adresează persoanelor care au probleme de memorie şi cuantifica 10 indicatori, din care cei mai importanţi sunt copierea unei fraze, calculele, fluenţa verbală şi rememorarea unei fraze copiate.

Cercetătorii au analizat rezultatele oferite de 540 de persoane cu vârstele cuprinse între 18 şi 95 de ani, care nu aveau probleme cu memoria, dar şi rezultatele furnizate de 139 de pacienţi suferind de demenţă clinică şi maladii degenerative ale creierului.

Voluntarii sănătoşi au obţinut un scor mediu de 47 dintr-un total de 50 de puncte.

Pacienţii suferind de Alzheimer au obţinut un scor mediu de 33 de puncte, iar pacienţii aflaţi într-un stadiu incipient al acestei maladii au obţinut un scor mediu de 45 de puncte.