2 mai in muzica

S-a născut Lily Allen.

2007– 1876 muzicieni s-au strâns în oraşul polonez Wroclaw pentru a cânta piesă ‘Hey Joe’ a lui Jimmi Hendrix. Chitariştii au dorit să stabilească un nou record mondial. Şi au reuşit.

2006 – Chitaristul Rolling Stones, Keith Richards, a fost externat după ce petrecuse mai multe zile în spital în urma unei mici contuzii suferite după ce căzuse dintr-un cocotier. Accidentul a avut loc în timpul vacanţei sale în Fiji.

2004 – Revista ‘Total Guitar’ a votat piesa ‘Sweet Child Of Mine’ a celor de la Guns ‘N’ Roses drept piesa cu cel mai tare riff de chitară. Pe locul doi s-a situat ‘Smells Like Teen Spirit’ a celor de la Nirvana iar pe locul trei, ‘Whole Lotta Love’ de la Led Zeppelin.

1998 – Starul rock japonez Hideto Matsumoto a fost găsit spânzurat în baia apartamentului sau din Tokyo. A murit la spital la vârsta de 33 de ani.

1992 – Duo-ul englezesc ce purta numele de Nirvana a dat în judecată trupa americană cu acelaşi nume, motivând că ei folosesc acest nume din 1968. Dispută a fost rezolvată în afara sălii de judecată, în favoarea Nirvanei britanice.

1991 – Videoclipul REM la ‘Losing My Religion‘ a fost interzis în Irlanda.

1985 – S-a născut Lily Allen.

1904 – S-a născut Bing Crosby. A murit pe 14 octombrie 1977