Confidenţialitate

#‎WeekendDIVA‬: Mariah Carey

Mariah Carey este cunoscută ca “diva pop a anilor 90”.

Este singura artistă care a reușit performața de a avea câte un single no.1 în fiecare an al perioadei 90. Mariah Carey a surclasat până și pe legendarii The Beatles.

Cântecele sale au stat în topul clasamentelor pentru 77 de săptămâni consecutive, iar single-urile Beatles ”doar” 59 de săptămâni.

Vocea sa poate atinge 5 octave, artista deţinând chiar un record Guinness pentru cea mai înaltă tonalitate vocală dintr-o înregistrare.

S-a născut pe 27 martie 1970 în Huntington, New York. Numele ”Mariah” i-a fost dat după un cântec, “They Call the Wind Maria”, din musicalul Broadway “Paint Your Wagon” din 1951.

Într-o zi, Mariah Carey şi-a uimit mama, fostă cântăreață de operă și profesoară de canto de origine irlandeză, imitand-o în timp ce aceasta cânta. Avea numai 2 ani, iar primele lecţii de canto le-a luat la vârsta de 4 ani, chiar sub îndrumarea mamei sale.

La 17 ani, s-a mutat singură în New York pentru a-şi îndeplini visul de a deveni star. Ca să-şi plătească studiile şi chiria, a lucrat ca ospatăriţă și garderobieră, dar era concediată, în medie, cam la două săptămâni.

În 1988, Mariah Carey îl întâlneşte, la o petrecere, pe directorul casei de discuri Columbia, Tommy Mottola. Îi prezintă o casetă demo, iar doi ani mai târziu lansează deja primul ei album “Mariah Carey”.

Albumul este un real succes, ajunge pe locul întâi în topul clasamentului Billboard 200 unde a şi rămas timp de unsprezece săptămâni consecutive. Acelaşi album a generat patru single-uri no 1 “Vision of Love”, ”I Don’t Wanna Cry”, “There’s Got to be a Way” și ”Someday”.

Odată cu succesul în muzică, începe şi cariera de actriţă. Obţine primul rol în 1999 în filmul “The Bachelor”, şi de atunci urmează o listă de 10 filme, printre care “Death of a Dynasty” în 2003 sau “Don’t Mess with the Zohan” în 2008.

Şi viaţa privată este destul de tumultoasă, exact aşa cum îi stă bine unei dive. După primul mariaj de patru ani cu Tommy Mottola, mai în vârsta ca ea cu 22 de ani, a urmat cel cu actorul Nick Cannon, cu 10 ani mai mic. Cu Nick Cannon s-a cunoscut în timp ce filmau videoclipul pentru piesa “Bye Bye”.

Au împreună o fetiţă şi un băieţel, gemenii Monroe şi Moroccan Scott, în vârstă de patru ani. Fetiţa a fost botezată după actriţa Marilyn Monroe, iar băieţelul după designul camerei unde a fost cerută în căsătorie – Moroccan style. Mariah Carey şi Nick Cannon au divorţat în decembrie anul trecut, după 6 ani de căsătorie.

La pachet cu celebritatea vin şi pretenţiile de divă. Mariah Carey este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mofturoase dive. Un exemplu recent este momentul când i-a născut pe copiii ei gemeni, în 2011. Atunci a cerut ca o versiune live a piesei sale ”Fantasy” să fie auzită pentru ca cei doi nou-născuţi să vină pe lume în sunetul aplauzelor.

Un alt moment a fost când s-a văzut nevoită să zboare la clasa economic pentru filmul cu buget redus, ”Tennessee”. Atunci a cumpărat toate biletele acelei curse şi a avut, astfel, întregul avion doar pentru ea.

În 2005, Mariah Carey a închiriat 15 camere într-un hotel luxos din Londra. A refuzat să coboare din limuzină până când nu i s-a întins un covor roşu, mărginit de lumânări albe, pentru a-şi putea face intrarea ca o adevărată divă.

Tot la Londra, la o sesiune de autografe, Mariah Carey a cerut o masă de 102.000 de dolari, iar ea a apărut stând pe un tron de peste 2.000 de dolari, acoperită de trandafiri şi fluturaşi.

FOTO: Everett Collection / Shutterstock.com