#‎JesuisCharlie‬ – Presa din Franța, în doliu

Prinicipalele publicații din Franța sunt în doliu și afișează mesaje de condoleanțe și susținere pentru familiile jurnaliștilor uciși în atentatul de la publicația ‪Charlie Hebdo‬.

Europe 1, France 24, RFI, inclusiv filiala din România, dar și alte publicații, radiouri și posturi de televiziune din Franța afișează pe siteuri și în rețelele sociale logoul în doliu și imagini de condoleanțe pentru familiile jurnaliștilor uciși în atentatul din Paris.

În semn de solidaritate cu jurnaliștii, zeci de mii de mesaje cu hashtagul #‎JeSuisCharlie au invadat rețelele sociale. Pe Facebook și Twitter presa din întreaga lume anunță informațiile noi despre atentat folosind acest hashtag.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime.

Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un ‘atentat terorist’. Aproximativ 3.000 de agenţi ai serviciilor de securitate au fost mobilizaţi pentru misiuni de ordine publică şi pentru căutarea autorilor atentatului de la redacţia revistei.

Vezi aici filmul atacului reconstituit din filmările martorilor