EUROPA TOP HIT

Tu faci topul Europa FM! Ascultă ce ai votat sâmbătă de la ora 16:00 cu Adi Luca

INTERVIURILE EUROPA FM

înregistrările video cu oamenii importanţi ai momentului

europafm.ro/LIVE

Asculţi în playerul tău favorit postul Europa FM

vineri 24 aprilie 2009 la 14:47 | ITC

Cele mai bune 20 de programe pentru personalizarea desktop-ului

marime text-+

Redactorii DownloadCHIPeu au realizat o listă completă de programe care vă pot ajuta să vă faceţi curăţenie pe desktop, să-l organizaţi şi transformaţi într-un loc mult mai plăcut.

Modificarea şi personalizarea desktop-ului nu se rezumă numai la schimbarea wallpaper-ului. Cu ajutorul celor 20 de programe gratuite din colecţia de faţă puteţi crea "dock"-uri care vă oferă un acces rapid la aplicaţiile preferate, adăuga widget-uri pentru ştiri şi divertisment sau gestiona spaţiul de lucru într-un mod eficient.

Programele pot fi descărcate gratuit de pe site-ul DownloadCHIP.eu cu un click pe butonul "descarcă".

objectDock

objectDock vă oferă sentimentul că lucraţi pe un Mac, aducând un taskbar animat în Windows. Aspectul desktop-ului se schimbă şi toate pictogramele apar ordonat.

Descarcă: objectDock

RocketDock

RocketRock este plasat discret pe marginea ecranului. Este posibilă crearea de shortcut-uri adiţionale pe lista de task-uri.

Descarcă: RocketDock

Y´z Dock

Y´z Dock este un program launcher care vă permite şi să adăugaţi şi să îndepărtaţi shortcut-uri cu drag and drop.

Descarcă: Y'z Dock

Launchy

Launchy lansează programele rapid. Puteţi desemna secvenţele de taste sau să lăsaţi programul să facă acest lucru: alt+space vă poate duce, de exemplu, spre un câmp pentru introducerea de date. Personalizaţi programul cu o multitudine de skin-uri.

Descarcă: Launchy

Yahoo! Widget Engine

Yahoo! Widget Engine vă permite să instalaţi şi să utilizaţi o multitudine de widget-uri disponibile la http://widgets.yahoo.com/ . Astfel vă puteţi personaliza desktop-ul cu stream-uri radio, prognoza meteo, ceasuri şi multe altele.

Descarcă: Yahoo! Widget Engine

Google Desktop

Google Desktop este un utilitar de căutare care vă permite să căutaţi aproape orice, direct de pe desktop. Puteţi căuta în conţinutul sistemului, pe internet, în conturile de e-mail şi alte medii.

Descarcă: Google Desktop

Vista Visual styles Pack

Windows Vista a sosit, dar dacă nu vă puteţi încă bucura de el, măcar vă puteţi face actualul sistem de operare să arate ca Vista! "Vista Visual styles Pack" oferă un skin "Vista" pentru desktop, alături de multe alte teme.

Descarcă: Vista Visual styles Pack

Vista Icons Pack

Colecţie de icon-uri Windows Vista gratuite. Vista Icons Pack conţine aproximativ 1.100 de icon-uri Windows Vista/Longhorn în format ICO, sortate în 29 de categorii.

Descarcă: Vista Icons Pack

Yod'm 3D

Yod'm 3D vă permite să vă organizaţi desktop-ul în spaţii aflate pe laturile unui cub, care pot fi accesate cu diferite taste.

Descarcă: Yod'm 3D

Samurize

Programul freeware Samurize vă transformă desktop-ul Windows într-un centru de informaţii. Utilizarea procesorului şi a RAM-ului, alocarea unităţilor, temperatura de sistem şi traficul în reţea sunt afişate implicit.

Descarcă: Samuriuze

BumpTop Free

BumpTop este un desktop 3D care vă permite organizarea spaţiului de lucru ca pe un birou real. Programul poate fi personalizat cu zeci de teme.

Descarcă: BumpTop Free

Fences

Fences vă ajută să vă organizaţi desktop-ul şi vă permite să desemnaţi zone etichetate care devin containere ce pot fi redimensionate şi mişcate pentru icon-uri.

Descarcă: Fences

VistaGlazz

VistaGlazz permite personalizarea Windows Vista cu teme proprii sau de pe site-uri ca vista-themes.net sau wincustomize.com .

Descarcă: VistaGlazz

LogonStudio Vista

LogonStudio este un program gratuit care le permite utilizatorilor să îşi schimbe ecranele de logon în Windows XP.

Descarcă: LogonStudio Vista

BootSkin

Cu utilitarul gratuit Boot Skin de la Stardock puteţi schimba cu uşurinţă ecranul de boot în Windows 2000 şi XP.

Descarcă: BootSkin

TweakUI

TweakUI este un utilitar mic dar foarte puternic de tuning pentru Windows. Funcţiile principale permit creşterea vitezei Windows prin dezactivarea animaţiei meniului Start şi a prezentării lente a meniurilor, schimbarea vitezei şi acceleraţiei cursorului, activarea/dezactivarea funcţiei Active Desktop şi altele.

Descarcă: TweakUI

FastAero

Cu acest utilitar puteţi utiliza efecte de transparenţă şi blur pentru a schimba aspectul ferestrelor de program. Este compatibil cu Windows 2000 şi Windows XP. Programul nu consumă multe resurse şi este încă în dezvoltare.

Descarcă: FastAero

TopDesk

Poţi cu uşurinţă să comuţi între o mulţime de ferestre cu acest program.Vei salva timp lucrând cu ferestre deschise şi chiar arată grozav datorită efectelor de transparenţă.

Descarcă: TopDesk

Active Desktop Calendar

Active Desktop Calendar este un calendar afişat pe desktop, cu ajutorul căruia vă puteţi organiza timpul şi activităţile.

Descarcă: Active Desktop Calendar

WindowBlinds

Dacă v-aţi săturat de desktop-ul standard, WindowBlinds va insufla viaţă în PC-ul D-voastră. Programul poate schimba cadrele ferestrelor, permiţând practic orice setare vizuală. Cu WindowBlinds, puteţi utiliza template-urile disponibile ori puteţi crea propriile teme.

Descarcă: WindowBlinds

printeaza pagina recomanda pagina trimite prin Yahoo!Msg

Alte articole care te-ar putea interesa