INTERVIURILE EUROPA FM

înregistrările video cu oamenii importanţi ai momentului

europafm.ro/LIVE

Asculţi în playerul tău favorit postul Europa FM

EUROPA TOP HIT

Tu faci topul Europa FM! Ascultă ce ai votat sâmbătă de la ora 16:00 cu Adi Luca

miercuri 22 octombrie 2008 la 18:55 | Interne

ONG afiliat PNL, finantat de la bugetul de stat

marime text-+

Institutul de Studii Liberale il are printre fondatori chiar pe premierul Calin Popescu Tariceanu, iar in conducere se afla alti 2 ministri liberali - Cristian David si Mihai Voicu . Fundatia a fost, mult timp, sponsorizata de omul de afaceri Dinu Patriciu . Scopul ei este "cautarea de solutii liberale la problemele societatii romanesti". Statutul ISL, singurul care poate oferi detalii asupra activitatii acestuia, nu mai poate fi accesat pe internet.

ISL nu este singurul caz de acest fel. In urma cu citeva luni, a primit statut de utilitate publica si "Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai", condus de Adrian Nastase si Adrian Severin. Fundatia se numara printre sponsorii PSD in campaniile electorale.

Statutul de utilitate publica asigura unei organizatii neguvernamentale finantare de la bugetul de stat si folosirea gratuita a bunurilor aflate in proprietate publică. Si aceasta, pe termen nelimitat.

Solicitat de Europa FM, guvernul a evitat sa precizeze de ce a adoptat aceasta hotarire. Singurul raspuns a fost ca solicitarea noastra a fost transmisa ministerului educatiei, initiatorul hotaririi. Directorul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Ionut Sibian, spune ca miza acestor masuri este finantarea mascata a partidelor politice si obtinerea de sedii.

FDSC a depus la parlament un proiect de lege prin care trierea organizatiilor neguvernamentale sa fie mai bine facuta , iar statutul de utilitate publica sa poata fi revizuit din timp in timp. Proiectul de lege zace de mai bine de doi ani la parlament, fiindca nimeni nu avut interes sa-l adopte.

printeaza pagina recomanda pagina trimite prin Yahoo!Msg

Alte articole care te-ar putea interesa