INTERVIURILE EUROPA FM

înregistrările video cu oamenii importanţi ai momentului

EUROPA TOP HIT

Tu faci topul Europa FM! Ascultă ce ai votat sâmbătă de la ora 16:00 cu Adi Luca

europafm.ro/LIVE

Asculţi în playerul tău favorit postul Europa FM

Viaţa în satele copiilor (Audio)

marime text-+

SOS Satele Copiilor este organizatie care sprijină copiii care provin din familii cu probleme sau copiii care au rămas fără părinţi.

Centrele SOS sunt în Bucureşti, la Cişnădie şi la Hemeiuş, localitate din nordul Bacăului.

Ele arata ca niste mini-sate, au case mari, frumos construite, în care locuiesc între 5 şi 7 copii, aflaţi într-o situaţie dificilă.

În Bucureşti sunt 11 case familiale, asa cum sunt ele numite. În toate casele SOS locuiesc şi mame sociale, femei ce au grijă de copiii care stau acolo.

Elena Tudor a stat de vorbă cu Iulia, una dintre mamele sociale de la centrul SOS Satele Copiilor din Capitală. Lucreaza de 17 ani în organizaţie, iar pentru ea ceea ce face nu mai este demult un simplu serviciu.

Practic, mamele sociale au grijă de copii, de casă, îi ajută pe cei mici când au probleme. Iulia are acum grija de 5 copii.

Ea spune că cel mai greu e să se apropie de un copil, să-l facă să aibă încredere în ea, însa odata legatura stabilită, totul decurge ca într-o familie normală.

Fiecare dintre copiii de care are grijă Iulia are câte un vis, sau mai multe. Asemeni oricărui copil normal.

Organizaţia SOS Satele Copiilor mai are un program, prin care ajută familiile nevoiaşe.

Practic, se urmăreşte prevenirea abandonului copiilor. Astfel, împreună cu direcţiile de asistenţă socială, sunt selectate anumite familii, cu mulţi copii, iar oamenii sunt ajutaţi financiar să facă faţă cheltuielilor.

Aneta Seboiu are 8 copii şi este una dintre mamele ajutate de SOS Satele Copiilor.

Pe lângă ajutorul financiar primit, ea este ajutată şi de consilierii de la SOS Satele Copiilor. A învăţat multe, inclusiv cum să se joace cu copiii ei.

Chiar dacă are 8 copii şi îi este greu, Aneta nu s-a gândit o clipă să renunţe la vreunul dintre ei. Mereu există o soluţie şi dacă mai primeşte şi o mână de ajutor, totul se rezolvă.

Elena Tudor a stat de vorba cu Aneta Seboiu şi a aflat cum se descurcă cu atâţia copii în jur.

Puteţi asculta interviurile cu un click pe butonul play din partea stângă a paginii.

printeaza pagina recomanda pagina trimite prin Yahoo!Msg