Confidenţialitate

Radu Boroianu, noul președinte al ICR: ”Vom pregăti un ghid al personalităților de origine română care se află în străinătate”

Noul președinte al Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, și-a prezentat prioritățile mandatului pe care tocmai îl începe.

Ar vrea ca ICR, în colaborare cu Ministerul de Externe, să pregătească un Ghid al prersonalităților de origine română care își desfășoară activitatea în străinătate.

”Creativitatea este cea mai mare avuție pe care o au românii. De la istețimea meșeșugarului și plugarului până la marii creatori în domeniul artelor, românii sunt remarcați și remarcabili”., a declarat Radu Boroianu,în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii la sediul ICR ( FOTO – AlbaTV).

Radu Boroianu amintește că infractorii români ”iau fața” zecilor de mii de români care sunt foarte apreciați în țările în care își desfășoară activitatea: ”Ne uităm la cei care sparg bancomate și uităm că se află mulți creatori români de care nu mai ținem seama”.

Noul președinte al ICR a precizat că o Strategie privind promovarea Culturii Române va fi prezentată abia la începutul lunii august. Până atunci, conducerea Institutului Cultural Român va lucra la elaborarea acestui plan: ”Mă angajez să vă prezint la începutul lunii august Strategia ICR pe următorii trei ani, 2016-2018. În sprijinul acestei strategii multianuale voi propune și vom crea un Consiliu Consultativ format din personalități distincte ale vieții noastre culturale. Îi aşteptăm pe cei care se simt capabili de a oferi idei importante să ni se alăture”.

Radu Boroianu – regizor de teatru, fost ambasador în Elveția, secretar de stat în Ministerul Culturii și Ministerul de externe, și fost ministru al Informațiilor Publice – se prezintă, marți, 5 aprilie, în rubrica ”Sus cortina!”, difuzată la Europa FM la ora 17.15.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”În 2018, România modernă își va aniversa centenarul. Minunat prilej și unică provocare ca până atunci și de atunci încolo să ne schimbăm înfățișarea noastră internă, cât și înfățișarea noastră în lumea largă. Dacă toți actorii politici importanți ai statului democrat român – Parlament, Președinție, Guvern și autorități locale – vor înțelege aceste simple principii de transpunere în realitate a unor idealuri firești, atunci sunt convins că vor oferi și Institutului Cultural Român, precum şi diplomației naționale în general, mijloacele cuvenite pentru a fi parteneri egali în concertul tuturor Institutelor Culturale ale lumii civilizate”. RADU BOROIANU